alfabetische woordenlijst

  • aardappelkroket
  • advocaat
  • Affila cress
  • agar-agar
  • alikruik ( kreukeltjes)
  • amuse-gueule
  • amuse-gueules
  • arame
  • Ashanti-chocolade
  • avocado
  • Baileys Irish cream
  • barbecue
  • bearnaise
  • beignet
  • beignetje
  • beignets
  • blinde vink
  • bouillon
  • broccoli
  • brownie
  • cacaokernen
  • cannelloni
  • carpaccio
  • chafing dish
  • cheddar
  • chutney
  • cider
  • cilinder
  • coulis
  • courgette
  • cous cous
  • crouton
  • croutons
  • crumble
  • crépinette
  • crêperie
  • espresso
  • eucalyptus
  • eucalyptusolie
  • finettes (fijne lapjes ontvet varkensvlees uit het middenstuk van de rug ) www.vlam.be
  • fruiten
  • garnalenkroket
  • gazpacho
  • gefruite
  • gefruite
  • gestoomd
  • gewürztraminer
  • gnocchi
  • groentesoepje
  • groentespiesje
  • hoeve-eitje
  • hopscheuten
  • huisgemaakt
  • hysop
  • Kanzi-appel
  • karamel
  • karameliseren
  • kippenfilet
  • koffie-aroma
  • kokoscake
  • kokosnoot
  • konfijten
  • krab
  • kreukeltjes ( alikruik )
  • kroket
  • kroketjes
  • kroketten
  • kumquat
  • kumquats
  • lasagne
  • lendenbiefstuk
  • madera
  • mais
  • maizena
  • mange-tout
  • marmelade
  • Maroilles
  • mascarpone
  • mayonaise
  • maïs
  • maïzena
  • mergueze
  • moelleux
  • morielje
  • mousseline
  • mozzarella
  • navarin
  • Nicolas-aardappelen
  • ossentong
  • paella
  • pana cotta
  • papillot
  • papillotje
  • papillotten
  • parmaham, ham uit Parma
  • pickles
  • Pineau des Charentes
  • polenta
  • portobello
  • quadrilleren
  • rettich
  • ricotta
  • rilette
  • risotto
  • rollade
  • rumpsteak
  • rösti
  • saffraan
  • saladbar
  • seizoengroente
  • seizoengroenten
  • selfservice
  • shake
  • shiitake
  • shiso
  • sint-jakobsmossel
  • Sint-Sixtus
  • skrei
  • sliptong
  • sojasaus
  • spaghetti
  • speculaas
  • steak
  • taboulé
  • tapenade
  • tartaar, tartaar van rund, tartaar van tonijn
  • tearoom
  • tearooms
  • teppanyaki
  • terrine
  • terrines
  • terrinetje
  • togarashi
  • tom poes
  • tom poezen
  • tompouce
  • tompouces
  • trappist
  • trappistenbier
  • truffelaardappelen
  • uienringen
  • vanille-ijs
  • vinaigrette
  • vogel zonder kop
  • wasabi
  • whisky
  • witte-wijnsaus
  • wittewijnsaus

zondag 23 maart 2008

Carpaccio

Oorspronkelijk een Italiaans gerecht bereid met flinterdun gesneden plakjes rundsvlees. Tegenwoordig te pas en te onpas gebruikt voor alle flinterdunne schijfjes op een bord; ananas, tonijn, komkommer, gerookte kip, alles wat je dun kunt snijden komt in aanmerking. Vandaar dat men nu meestal ook aanduid over welke soort carpaccio het gaat, ik ken voorlopig maar één goede en dat is carpaccio.
Meer uitleg hoeft dat niet.

Jaquesdirk@scarlet.be